25 november 2010

Överraskning!

Idag hade jag tänkt uppdatera bloggen med ett inlägg om London,
men se det får vänta till en annan dag!

När jag kom hem från jobbet idag,
efter en LÅNG arbetsdag,
möttes jag av ett brev till mig!
Det syntes på en gång att det inte var en räkning...

Det var urgulliga Carina med bloggen Kardemumma som skickat det!
I brevet låg världens sötaste band med flugsvampar
och små söta zinkhjärtan till adventsljus!
KOLLA!!!




Carina, tack så mycket, SNÄLLA SÖTA DU !
Jag blev verkligen glad och det var precis vad jag behövde
efter min tunga arbetsdag!

Nu kommer jag somna med ett leende på läpparna!

Kram till er alla,
men framför allt till dig, Carina!

17 november 2010

Packar!

Idag packar jag min väska för några dagar
på resande fot med två av mina bästa vänner!

Vi ska åka till LONDON och "bara vara" i tre hela dagar!
Utan barn och utan män... Låter inte så dumt, va?

Det ska verkligen bli både skoj och skönt, att få åka bort själv.

Någon som har tips om vad man inte får missa i London?
Har en liten lista på affärer och områden som jag vill besöka,
men jag vill gärna göra den längre!

Hittills har jag:
Portobello market/Notting Hill
Camden market
Harrods
Debenhamns
Cath Kidston

Får klura vidare...

Nu ska ni få se klänningen som Molly ska ha på julafton.
Hittade den på Lindex i Ulricehamn i helgen!





Förr sydde jag ofta tjejernas klänningar till jul,
men nu känner jag att jag hellre lägger tiden på annat...

Nej, nu ska jag packa lite till!!

Ha det bra!
Kram Camilla

15 november 2010

Receptet!

Ni är flera som vill ha receptet på de goda skorporna, så här kommer det!



SAFFRANSSKORPOR

100 g smör
1 pkt saffran
50g hackad mandel
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och ha i saffran.
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mandel och saffranssmöret.
Ha i resten av ingredienserna och blanda till en smidig deg.

Rulla ut till 3 längder och platta till lite.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Tag ut och snitta längderna på snedden, ca 1,5cm tjocka bitar.
Rosta dem med snittytan upp i 175 grader i 5 minuter,
vänd sida och rosta i 5 minter till.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills ugnen kallnat.

Kram!

12 november 2010

Ljuva dofter...

...idag också!
Molly och jag har bakat saffransskorpor!

Fick ett så bra recept från min goda vän Josefine,
som jag bara var tvungen att testa direkt!
Enkelt och snabbt och resultatet blev super! SÅ goda!
Sådana recept gillar jag!





De får bo i en gammal ärvd plåtburk, lite mysigt, tycker jag!
Är det någon som är intresserad av receptet,
så är det bara att hojta!

Sedan måste jag visa en så söt klänning,
som jag köpte till Maja härom dagen på Kappahl.





Den blir fin att ha, när tomten kommer på besök om några veckor... :)

Ha nu en riktigt fin helg!
Kram Camilla

10 november 2010

Pepparkaksbak!

Jag vet, vi är TIDIGT ute i år!
Men vi längtade och kunde inte riktigt hålla oss...
Igår gjorde Maja och jag degen och när Maja slutade skolan idag,
bakade vi årets första pepparkakor!



Vi passade lämpligt nog på medans Molly sov...

Vi har många papparkaksmått, men vissa är givna favoriter såklart.
Jag hittade så söta minimått för några år sedan och de använder vi flitigt!
Kolla här:



Detta är det minsta måttet av tre storlekar...



Vi har även ett tomtehuvud, en ängel, en nalle och en snögubbe... :)


Burken från Panduro har några år på nacken, men är så söt!

I år testade vi lite nya varianter också!



Skönt att börja beta av några av sakerna på min "att göra inför jul"-lista!!

Ha en fortsatt fin vecka, vänner!

Kram Camilla

PS. Jag blir så glad för varje liten kommentar ni lämnar!
Jag är väldigt nyfiken på vilka ni är... :) DS

07 november 2010

Underbar helg!

Vilken underbar helg det varit!
Fika med goda vänner blandat med träning, shopping och nöjen!

Dessutom har ju vädret varit fantastiskt, med kalla, soliga dagar!
Härligt!

Nu njuter vi av tända ljus och värmen från öppna spisen och en god kopp te...



Dessaa lyktor fick följa med hem från min favoritbutik i Ulricehamn,
"Hjärtat", när jag var där senast.
Där hittar jag alltid något fint!

Ha en fin kommande vecka!
Själv blir jag gräsänka - igen... :(

Kram Camilla

04 november 2010

Silverlera!

Är nyss hemkommen från min kollega Lotta,
där vi var ett gäng tjejer som gick en silverlerakurs.
Jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta innan,
men jag är helt såld nu!
SÅ roligt!

Silverlera är ungefär som häftmassa i konsistensen.
Man kan kavla och forma precis som man vill.
När smycket är klart till formen, får det torka.
Idag hade vi en särskild fläkt.
Sedan slipar man och fixar till små detaljer.
Limmar ihop om man har flera delar.

Sedan, när leran är helt torr,
går man in i ett mörkt rum med en
gasbrännare (typ den man har till Creme Brulee)
och bränner tills smycket är helt rött (därav det mörka rummet).
Sedan doppar man det i kallt vatten, så att det svalnar snabbt.
Fram med stålborsten och borsta - DÅ blir det silver!!
Så otroligt häftigt!

Detta gjorde jag idag:



Men huvudet är fullt av andra idéer,
så det var långt ifrån sista gången jag använde silverlera!

Nu blir det en kopp te i soffan med maken.

Trevlig helg alla fina!